Jewish Facts of Life

This month’s Jewish facts center on Israel. See how many answers you can come up with to the following questions . . .


The Western Wall:

1) What is the weight of the heaviest stone discovered in the Western Wall?
Answer: Between 500-570 tons

2) What type of stone is the Wall built with?
Answer: Limestone

3) What was the function of the Western Wall in regards to the Temple?
Answer: Retaining Wall


Agriculture:

1) What was Israel’s number one agricultural export in 2001?
Answer: Flowers

2) Kibbutz Hazerim developed an efficient way to save water. What is it?
Answer: Drip Irrigation

3) Name two types of community settlements that were established as farming communities?
Answer: Kibbutz and Moshav


Aliyah:
1) Why is immigrating to Israel called Aliyah?
Answer: Ascension, practiced in ancient times in going up to the Temple three times a year

2) From what two countries were the most amounts of new immigrants absorbed into Israel?
Answer: Morocco and Russia

3) What is the organization based in Israel that promotes Aliyah?
Answer: The Jewish Agency for Israel


Note: these questions and answers were found at a website that is not sponsored by Jews for Jesus.  It can be found at: http://www.jewishcolorado.org/page.aspx?id=43709

Share:

Have Questions?

Connect with Jews for Jesus. No matter where you are on the journey of life, whether you’re Jewish or non-Jewish, a believer in Jesus or not – we want to hear from you. Chat with someone online or connect via our contact page below.  
Live ChatContact Jews for Jesus

Subscribe To Our Newsletter

Attention EU residents: please visit here instead to contact us. We apologize for the inconvenience but we cannot take your contact details on this site.